Nutrició Infantil

Alimentació infantil durant les vacances de Nadal

15/12/2020

Ja gairebé són aquí les festes de Nadal i des de Cel Miranda us volem fer arribar uns quants consells, perquè els nostres infants puguin gaudir d'unes festes de Nadal ben saludables, ja que ens trobem en unes setmanes on ens reunim amb la família davant la taula i els àpats d'aquells dies solen ser abundants, de difícil digestió i molt calòrics, per tant aquí teniu els nostres consells.

1 – No ens hem de saltar cap àpat
Durant aquests dies potser se’ns acut saltar-nos algun àpat, ja que mengem més i tenim menys gana o podem pensar alguna cosa com "si he menjat molt he de deixar de menjar". En cap cas hauria de ser així, si no es té gana o s'ha menjat molt en l'àpat anterior, s'haurà de menjar alguna cosa lleugera tipus fruita o làctic, per tal que els més petits no alterin les rutines que porten durant el curs.
Compensar tampoc és la solució: saltar-se un àpat perquè sabem que el que vindrà després serà copiós és un error! Arribarem amb més gana a l'àpat en qüestió i segurament menjarem molt més del normal.

2 – Toca moure’s o bellugar-se una mica! 

Els infants s'han de moure, ja que la seva activitat diària es veu modificada: no van a l'escola, no juguen amb els altres nens, no fan activitats extraescolars, tenen menys deures... No es belluguen tant! Per tant s'haurà de planificar una mini rutina d'activitats per tal que estiguin actius i la tornada a l'escola no sigui tan dura.


3 – Alerta per indigestions
La conseqüència més habitual en aquestes èpoques són les indigestions, sovint acompanyades de gasos, vòmits, descomposició, acidesa... Això és per culpa de la gran quantitat de sucres, greixos i proteïnes que ingerim, aquestes fan que saturin al nostre organisme impedint que s'eliminin toxines i generant la sensació de malestar que anteriorment hem mencionat. Per tant haurem d'intentar portar una alimentació equilibrada.

  • Que a taula no hi faltin les verdures i fruites! Els aperitius poden ser baixos en greixos i a les postres sempre hi pot haver una peça de fruita perquè els àpats es facin més digestos.
  • Els plats dels infants no s’han d’emplenar més perquè sigui Nadal! El seu sistema digestiu està acostumat a una ingesta diferent a la dels adults, no cal que mengin tant com els grans
  • No cal menjar els dolços típics de Nadal si no és un dia festiu! Arriben als supermercats molt abans de Nadal, però introduir-los a casa pot fer que els infants s’hi malacostumin. A més, les famílies podeu provar de fer-los tots junts a casa amb productes més sans, com ara canviant el sucre pels dàtils.

4 – No s’ha de menjar amb pressa i corrents
Moltes vegades les presses per anar a jugar amb els seus familiars o amb els joguets, fan que els infants no mengin el suficient a l'hora de dinar o sopar, i quan arriba el moment dels dolços mengen amb els ulls. A més a més si després de menjar ràpid i aliments més difícil de digerir, se'n van a jugar, segurament tindran mal de panxa perquè no han fet la digestió.